Намериха мъртъв изчезнал преди 5 месеца мъж 18.04 | 11:41

Човекът по всяка вероятност е починал от токов удар на тавана си

От iNews.bg

Възрастен мъж, изчезнал преди пет месеца, бе открит мъртъв в русенското село Щръклево. По първоначална информация той е загинал при нещастен случай, след като е бил ударен от ток, предаде БГНЕС. Пенсионерът е починал в дома си, но тъй като е бил под покрива, при първоначалното претърсване на къщата му не е бил открит и пет месеца е бил издирван напразно от полицията.

67-годишният Борис Долмаков е видян за последно в началото на миналия ноември. Той е живеел сам, след като брат му е починал. Съседите и служителите на социалния патронаж са подали сигнал до полицията, че не е вземал храната си и не е у дома си. Роднините му не са пожелали да го обявят за издирване, тъй като не са се интересували от него, казват местните хора.

Тялото на бившия електротехник е открито, след като от къщата е започнала да се носи неприятна миризма. Негов бивш колега установява, че тя идва откъм покрива и маха няколко керемиди, при което отдолу намира трупа. Незабавно е извикана полиция. Предполага се, че неизправна ел.инсталация е довела до смъртта на пенсионера, който е докоснал жици с повредена изолация. Точната причина ще бъде изяснена след аутопсията. Институциите споделят, че подобни случаи, когато не близките, а социалните работници подават сигнали за изчезнали хора, стават все по-чести в малките населени места. Възрастните хора, които живеят далеч от децата и роднините си, умират самотни у дома си, а единственият признак, че нещо не е наред, е недокоснатата храна, оставена от социалния патронаж.

Водещи

Най-четени