Нападение срещу охранител на столичен пазар 22.11 | 14:53

Инциднетът се е разиграл на „Герена“, пострадалият е със счупена тазобедрена става

От iNews.bg

Посетител бутна и счупи тазобедрената става на охранител на пазар "Герена". Извършителят е задържан от автопатрул на охранителната фирма и предаден на патрула на 5-то РУ. Това каза пред БГНЕС главният дежурен Димитър Димитров.

Инцидентът се разиграл в събота. "Около 10:30 часа едър мъж, на възраст около 30-35 години, скандализира с поведението си продавачка на пазара в магазин за обувки, след което си тръгва. Връща се, пита охранителят как се чувства с това яке. Пак си тръгва. След това се връща отново и бута охранителя в гръб", описа Димитров развитието на случая.

Охранителят, който 50-годишен мъж, е откаран в "Пирогов", където е установено, че при падането е счупил шийката на тазобедрената става. От охранителната фирма заявиха, че ще поемат разходите по предстоящата операция на служителя им. Според Димитров извършителят на това деяние е бил или под въздействие на дрога, или с психични проблеми. Попитан дали мъжът е чест посетител на пазара, дежурният обясни, че досега той не е бил забелязван да го посещава.

На въпрос на БГНЕС дали това е единичин случай, Димитров посочи, че подобни инциденти с изблизи на агресивно и неадекватно поведение зачестяват и уточни, че само за последния месец това е втори случай в района.

Водещи

Най-четени