Нападналият първокласнички остава в ареста 20.05 | 14:42

Валентин Асенов мечтаел да стане учител по физкултура

От iNews.bg

Софийският градски съд постанови мярка задържане под стража на Валентин Асенов, който е обвинен за блудство с две първокласнички от столичното 17-то училище, предаде БГНЕС. Делото беше гледа при закрити врата, за да се запази анонимността на лицата, които са под 14 години и се намират под закрила на институциите и Закона за защита на детето. Съдът взе предвид и опазването в тайна на интимния живот на обвиняемия. На влизане в залата Валентин Асенов остана безмълвен и не отговори на журналистическите въпроси.

На делото беше сестра му Вержиния Асенова, която каза, че обвиненията категорично не са верни. "Той просто е отишъл по малка нужда, а не при децата. Валентин е бит в полицията и е бил принуден да каже всичко това. Той организира спортни събития и всички в Перник го познават. Ако беше такъв, мислите ли, че нямаше да се разбере?", коментира още тя.

В съдебната зала стана ясно, че обвиняемият е роден през 1984 г. в град София, но от години живее в Перник. Има висше образование, завършил е бакалавър в НСА, като треньор по бокс през 2013 г. Има незавършена педагогика, защото голямата мечта на Валентин е да бъде учител по физкултура. Заради допуснати грешки в писмените обяснения, където е написал ключ с "у" - "клуч", висше с "у" - "висшу", и автомобил с "ф" - "афтомобил", съдията се осъмни в образоваността на подсъдимия.

Обвиняемият е неженен и живее сам в Перник. От 7 месеца работи във фирма за производство и дистрибуция на хляб като шофьор. Съдът постанови, че той остава с мярка задържане под стража. Адвокатът му Петър Георгиев заяви, че ще обжалват мярката. Това ще се случи на 29 май от 10:00 часа. Защитникът добави, че неговият клиент е отрекъл пред него да е извършвал блудствени действия. Първоначално обаче е признал, защото е бил подложен на електрошок и побой в полицията. Клиентът му не си е извадил медицинско. Георгиев подчерта, че Валентин Асенов е станал жертва, защото се е оказал на неправилното място.

Водещи

Най-четени