Напрежение в Галиче няма, твърди кметът 14.01 | 16:14

Местните искат строго наказание на убиеца, който има много други престъпления зад гърба си

От iNews.bg

Жители на Галиче настояват за справедливо наказание за жестокото убийство на момиче от селото. За да се избегнат конфликти, в селото остават полицейски екипи.

С искане за справедливост за убитото момиче, хора от Галиче се обединиха в социалните мрежи. Те настояват заподозряното непълнолетно момче да получи максимална присъда при строг режим на изтърпяването ѝ.

"Той не е направил едно престъпление. Той е извършил много и най-накрая - зверско убийство. Кога ще си върнем ние детето? Той ще излезе и ще си продължи живота", сподели местна жителка пред БНР.

Днес бяха съобщени резултати от специализираната полицейска операция, която се проведе вчера. 

В Галиче е бил открит мъж от София, обявен за общодържавно издирване като подсъдим с мярка "задържане под стража".

Полицейското присъствие в Галиче беше засилено след убийството на 18-годишно момиче, за да се успокоят хората и за да се върнат редът и спокойствието в селото, каза в интервю за БНР кметът Страхил Стоянов.

В предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" кметът коментира, че засега не се усеща някакво напрежение в роднините на заподозряното за убийството 17-годишно момче, както и сред останалите жители на Галиче, които имат все още непораснали деца.

Той каза, че заподозреният за убийството има присъда от миналата година, но не знае каква е тя.

"Трябва да има координация между органите на реда и кметовете на населени места, тъй като те най-добре познават хората", добави Страхил Стоянов.

Делчо Митев, председател на Сдружението на кметствата в България, от своя страна каза, че на среща в Дирекцията на полицията през март е бил поставен въпросът за засилено полицейско присъствие в малките населени места, както и за поставяне на камери на невралгичните места.

Делчо Митев сподели, че в село Брягово, където той е кмет, има камери, но видеонаблюдението трябва да бъде разширено.

"Ако младшите полицейски инспектори отделят повече време на малките населени места, за които отговарят, а не стоят повече време в общинските центрове, където са полицейските управления, няма да има такива убийства като това в Галиче", каза още председателят на Сдружението на кметствата в България.

Водещи

Най-четени