Натоварено движение, тапи и катастрофи в първия ден от уикенда 15.06 | 13:30

Движението по „Струма” и Е-79 е натоварено

От iNews.bg

Засилен трафик по пътищата в цялата страна заради топлото време и уикенда. Гранична полиция предупреди и за повече пътуващи към Гърция и натоварване на българо-гръцката граница.
 
На "Кулата” тази сутрин имаше опашка от над 1 км от изчакващи автомобили. Преди обед обаче тя се стопи. Трафикът на ГКПП "Маказа" е интензивен на изход за леки автомобили, по данни към 12:00 ч. Това съобщиха от ГД "Гранична полиция". Преминаването през всички останали български гранични контролно-пропускателни пунктове се осъществява нормално.
 
Сериозни колони станаха след Чирпан заради катастрофа с тир. Причината за инцидента е, че шофьорът на тира е заспал зад волана. Задръствания има и около 15 км на магистралата в посока "Пловдив", посочва NOVA.
 
Движението по "Струма” и Е-79 е натоварено.
 
Верижна катастрофа между три автомобила запуши стария път Бургас - Айтос, като една от колите е излетяла в канавката, съобщиха от полицията. Пострадали са двама души - мъж и жена, пътували в единия автомобил. При пристигането на медицинския екип те са били контактни, оплакали са се от болки в областта на гръдния кош и гърдите. Откарани са в бургаска болница.
 
Първоначално за 20 минути пътната отсечка е била затворена. Полицейски екипи са пренасочвали пътния трафик от Бургас в посока Айтос през магистралната отсечка на АМ "Тракия". Обратно от Айтос към Бургас автомобилите са пропускани бавно, за да не нарушат местопроизшествието. Към момента пътят е отворен, огледът на място продължава. Причините за инцидента също все още не са изяснени.

Водещи