Нашествие към паметника на Бузлуджа, запечатват го 05.02 | 12:20

Младежите, жадни за атракции, този път ще се сблъскат с метална решетка

От iNews.bg

Служители на Областна администрация и на РД ПБЗН-Стара Загора поставиха вчера 8 големи табели с надпис "Внимание! Влизането забранено! Падащи предмети! Опасно за живота!” на паметника на връх Бузлуджа. Освен това за пореден път бе затворен с метални заварени решетки един от импровизираните входове, през който туристи се опитват да се промушват в рушащата се сграда, посочват от институцията.

Това е поредният опит да бъде спряно нашествието към обекта, който въпреки опасностите, които крие, продължава да привлича млади хора, жадни за атракции.

Този път забранителните табели са поставени на високо с цел да не бъдат откраднати. Големите надписи с червени букви се виждат добре от всеки новодошъл.

Служителите, които вчера работиха при много лошо и студено време през целия ден, за да затворят "входа”, са засекли десетки ентусиасти – българи и чужденци, които напирали да влизат вътре, казват от областната управа.

И за пореден път предупреждават хората да бъдат внимателни, да не рискуват живота си и да спазват забраните, които са наложени единствено с цел да бъде съхранено човешкото здраве.

Водещи

Най-четени