На две места в София контрапротест срещу блокадите 25.08 | 19:49

Антипротестираите събират подпипска срещу Радев, Иванов и Манолова

От iNews.bg

За 48-и пореден ден протестиращи се събират на протест в т.нар. Триъгълник на властта.

Ето как участници в протеста на площад "Независимост" в центъра на столицата коментираха пред БНР консултациите между управляващите за конституционни промени:

"По принцип нямат право да решават и да избират нова Конституция, защото те от 10-11 г. нарушават Конституцията, по всяко едно време и по всеки един въпрос. Просто искаме ние да представим като граждани новите хора, които да управляват държавата и те да изберат Конституцията";

"По принцип е хубаво да има нещо ново в тая държава, но трябва да е много добре измислено и прието от широки граждански маси. Това, което предлага ГЕРБ, е с цел печелене на още време и унищожаване на факти, доказателства".

На пилоните на НДК и пред посолството на Румъния отново се събраха недоволни от блокадите като форма на протест срещу правителството.

"Аз считам, че демократичният протест трябва да се води демократично и че трябва всичко да се извършва според закона";

"Ние сме тук против блокадите на София, за нас това е незаконно. Всеки има право да протестира, аз съм "за" протестите. Протестирал съм и срещу цените на горивата, ДАНСwithme, срещу Пеевски, за цените на тока, за какво ли не. Този протест не е партиен, не подкрепяме Борисов, това е против блокадите на София, искаме да живеем нормално", казаха недоволни граждани пред БНР.

Организирана е подписка, която ще бъде внесена като сигнал в Прокуратурата за извършени престъпления срещу републиката, в която са изброени Румен Радев, Христо Иванов, Мая Манолова и други лица от антиправителствените протести.

Водещи