На 104 сигнала са се отзовали пожарникари и спасители 18.03 | 12:28

Предимно са за паднали дървета, ламарини и наводнени мазета, за щастие няма пострадали хора

От iNews.bg

През изминалото денонощие (към 10:00 ч. днес) пожарникари и спасители са участвали в общо 104 спасителни операции. Голяма част от тях са били свързани със сигнали за закъсали автомобили, паднали дървета, спасяване на животни, отстраняване на предмети, съдействие на граждани, отводнявания на административни и частни сгради .

Само до 09:00 часа днес са получени сигнали за над 50 произшествия в страната, 20 от които са възникнали на територията на София. Всички столични екипи на пожарната са насочени към адреси за отстраняване на паднали дървета, ламарини и мазилки. Няма пострадали хора.

Според данни на НИМХ-БАН метеорологичната обстановка през днешния ден остава изключително динамична, припомнят от МВР. Издадено е предупреждение от втора степен – оранжев код за цялата страната. Очакват се значителни валежи, силен вятър, рязко понижение на температурите и гръмотевици. Възможни са градушки. В североизточните райони, с нахлуването на студения въздух, дъждът ще премине в сняг, там се очакват и поледици.

Водещи

Най-четени