Нинова: Някой саботира БСП на Бузлуджа 31.07 | 15:30

Прякото предаване на 3 телевизии е било блокирано, подаден е сигнал до прокуратурата

От iNews.bg

"Подадохме сигнал до Главна прокуратура за това, което се случи вчера на Бузлуджа - ние и телевизията, с която имахме договор за пряко излъчване". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция днес. Тя обясни, че от 10:30 до 11:00 часа телевизията е излъчвала пряко и без проблем всичко, което се случва на върха. В 11:00 часа, когато е започвала официалната част на събитието, е бил прекъснат сигналът. "Направихме всичко възможно да бъде прехвърлено прякото предаване през друга телевизия. Веднага след започването и този сигнал беше прекъснат. Видяхме се принудени да използваме техниката на БНТ. 10 мин. след като те започнаха да излъчват, беше изключена и сателитната връзка на националната телевизия", допълни Нинова.

По нейните думи на мероприятието е имало най-модерната и сериозна техника, както и изключително добри професионални екипи и инженери. "Смятаме и така са определили телевизията в жалбата си до прокуратурата, че това беше саботаж на Националния събор на БСП и левицата", подчерта председателят на БСП. По нейните думи не се знае кой е саботирал сигнала и очаква прокуратурата да направи своето разследване. "Допускаме, че това може да бъде направено от хора с достатъчно възможности в държавата. Да изключиш на три телевизии сигналите и сателит, да прекъснеш пряко излъчване, го определяме като тежка цензура срещу опозицията", каза още тя. Според нея това е посегателство срещу свободата на словото.

"Г-н Борисов, ако сте Вие, това е недопустимо – да посегнете върху свободата на словото, срещу опозицията и най-голямото й национално събитие и показва само едно – притеснение от това, което щеше да се види на Бузлуджа", коментира Нинова. Тя обясни, че са проведени разговори с много инженери и техници и всички са казали, че за първи път им се случва подобно нещо. "За първи път и в историята на БНТ се случва това. Искаме прокуратурата да каже кой се опитва да скрие гласа на опозицията", категорична е лидерът на БСП.

Водещи