Нинова: Условие за правителство вече е Изборният кодекс 24.11 | 16:45

Лидерът на БСП припомни, че в предишния парламент левицата е внесла същия закон, но не е имало такава истерична реакция

От iNews

Условие за правителство вече не е борбата с корупцията, отстраняването на Гешев, социалната програма на БСП, а Изборният кодекс. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Лидерът на БСП припомни, че в предишния парламент левицата е внесла същия закон, но не е имало такава истерична реакция. "Когато управляваш с една партия и ти е необходима власт на всяка цена, тя не е статукво”, отбеляза Нинова.

Тя посочи, че 47% от хората искат хартия. "Вие искате от нас да нарушим законите на държавата”, каза Нинова и уточни, че БСП не могат да изтеглят внесения законопроек,т след като той вече е на второ четене. "Политика с обиди и процедури не се прави”, каза още тя.

Лидерът на БСП поиска отговор на няколко въпроса: "Някой да излезе и да обясни защо излиза надписът "Дневникът е подправен” на машините, защо ЦИК още не е излязла с официални данни и официален доклад и има ли разминаване”, каза тя и постави и още един въпрос - защо има разминаване при отчетените и реалните гласове на някои от машините.

Нинова е категорична, че тяхната битка е за справедливо отчитане на гласовете, контрол и свободно право на гражданите да избират, предаде НОВА.

Най-четени