Нона Йотова с питане до здравния министър в Парламента: Защо "Като две капки вода" нарушава законите 19.05 | 21:00

Половинката на бившия силов министър - Богомил Бонев, се е възмутила, че продуцираното от Маги Халваджиян шоу си е позволило да гази противоепидемичните мерки и затова е отнесла случая до Кирил Ананиев

От iNews.bg

Депутатката Нона Йотова, която е и половинка на бившия вътрешен министър - Богомил Бонев, се оказа притеснена заради "заснемането на предаването "Като две капки вода" в нарушение на противоепидемичните мерки". Тя е използвала правото си и е задала въпрос към Кирил Ананиев по реда на парламентарния контрол.

Наскоро и други известни личности, а и сайтове, се възмутиха, че продуцираното от Магърдич Халваджиян шоу не спазва закона и нехае за мерките в условията на пандемия. 

Самият Маги Халваджиян реагира като ужилен и с доводи обори твърденията, че предаването е нарушител. Нона Йотова, която в миналото се пробваше и като певица, обаче няма спирка и е решила да запознае колегите си в Парламента със случая.

Йотова пише до Ананиев: 

"В деня, в който излезе Вашата заповед за провеждането на музикални и театрални представления с ограничението това да става само на открито, при разстояние помежду им и до 30 процента публика, в ефира на национална телевизия бе излъчено предаването "Като две капки вода". В закрита зала, с публика. Очевидно имаше гости без маски и изглеждаше, че изискваното разстояние не е спазено. Продуцентите на предаването обясниха, че имат разрешение от РЗИ за присъствието на публика."

Йотова, която по професия е актриса и дори е участвала в "Капките" през 2015 г., пита министър Ананиев: "Издавала ли е РЗИ разрешение за присъствие на публика? Ако да, с какъв акт и на какво основание? Ако не, какво е Вашето отношение към неспазването на заповедта Ви?"

Планираната дата за искания устен отговор от министъра е 22 май – този петък, когато парламентарният контрол.

Водещи

Най-четени