Нямало забавяне за Цветан Василев в Сърбия 12.10 | 12:11

Адвокат Симеонов обяснява, че нещата с екстрадицията на банкера се придвижват по сръбските закони и тече процедура

От iNews.bg

Нещата с екстрадицията на Цветан Василев от Сърбия се придвижват по сръбските закони. Няма никакво забавяне и не би могло да има, защото такава е процедурата и никой не може да се отклони от нея.

Това заяви Константин Симеонов, един от адвокатите на мажоритарния собственик на поставената под специален надзор КТБ АД Цветан Василев пред frognews.bg.

Той отрече да е казвал, че има забавяне, каквато информация се появи в медиите в събота.

"Не може да има забавяне, защото, повтарям, има процедура по закон и тя се спазва стриктно. Обади ми се репортерка от един сайт, на която казах същите неща, но момичето вероятно е интерпретирало думите ми по свой начин, след което не се е подписала дори. Нещо като лично творчество. Нещата са пределно ясни: процедурата е тази по закон, няма нищо специално в нея, описана е в сръбското законодателство и се спазва точно", категоричен е известният защитник.

Според него, когато се интерпретират подобни казуси, има опасност да се получи двусмислие, което някой би могъл да използва злонамерено. В случая всичко е повече от ясно и за никакво забавяне не може да има дори намек.

"Журналисти ме питат често, сравними ли са казусите по случая с Цветан Василев и този на руския опозиционер Николай Кобляков, който бе задържан в София. На пръв поглед има сходство, но знам само че Софийски градски съд през септември е поискал още документи от Москва, за да се изясни действителното положение с Кобляков и за това, в което го обвинява руската прокуратура. Има законова процедура, която нашият съд спазва и следва, а аз не знам повече подробности, за да коментирам. Това е работа на съда и той ще си я свърши", уточнява още Симеонов.

"Съдът в Белград, без никакво съмнение, спазва процедурата на сръбското законодателство. Единствен той има право да взима решение по делото за екстрадиция", коментира още Симеонов.

Василев се предаде на властите в Сърбия на 16 септември. Съдът в Белград наложи на банкера мярка" подписка", като той трябва да се явява  всеки ден в полицейското управление.

Същевременно адвокатите му у нас поробваха да заменят ареста на Василев с по- лека мярка, но родните магистрати не уважиха молбата му.

Въпреки перипетии банкерът продължава да работи за оздравяването на КТБ АД.

Водещи

Най-четени