Няма антракс  и в последните 10 обекта по Черноморието 03.08 | 12:14

След положителни резултати за наличие на антраксни спори в 10 от 27-те кухненски блокове е извършена повторна дезинфекция

От iNews.bg

Отрицателни за наличие на антраксни спори са лабораторните резултати от кухните и на последните 10 обекта по Черноморието.

Дейността им ще бъде възобновена още днес, съобщиха от пресцентъра на БАБХ. 

След положителни резултати за наличие на антраксни спори в 10 от 27-те кухненски блокове е извършена повторна дезинфекция. Резултатите след последните дезинфекционни дейности са отрицателни и дейността на останалите 10 затворени обекта ще бъде възобновена. 

В последните дни на юли бяха отворени и другите 17 от общо 27-те проверени заведения във Варна, Кранево и Бяла. Пробите бяха взети, защото тези заведения са имали договори за доставка на месни продукти от фирмата, собственик на транжорната във варненския квартал Аспарухово, в която е било преработено част от месото на заразената с антракс крава. 

Също в последните дни на юли трето животно със съмнение за антракс умря в село Млада гвардия, Варненско. Там жертви на заразата станаха 53-годишен мъж и дотогава - две крави.

 

Водещи

Най-четени