Няма влошаване на качеството на водата в Стара Загора 06.01 | 20:37

Ще продължи да се следи качеството на питейната вода от всички известни чешми на обществени места, които гражданите използват

От Силвия Стоядинова

Пробите от водата от водоснабдителната мрежа на Стара Загора и чешмите в кварталите "Дъбрава" и "Три чучура" отговарят на изискванията за качеството на питейната вода. Това съобщи директорът на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве д-р Елена Канева, цитирана от БТА.

Засиленият контрол е заради бума на вирусен хепатит "А" в област Стара Загора. Здравната инспекция ще продължи да следи качеството на питейната вода от всички известни чешми на обществени места, които гражданите използват.

Продължават проверките за хигиената в санитарните възли в училищата. Санитарните инспектори вземат проби от заведения за обществено хранене, от хранителни продукти и готова храна, която се продава в търговската мрежа, за да се установи евентуално замърсяване.

На големите търговски вериги е препоръчано да ограничат достъпа на клиенти до неопаковани хранителни продукти, които не подлежат на термична обработка.

Заради засиления дезинфекционен режим се вземат натривки от работната среда и от ръцете на персонала в търговски обекти, заведения за хранене и социални заведения.

От РИОКОЗ са предписали и дезинфекция на автобусите от градския и междуградския обществен транспорт.

Водещи

Най-четени