Няма да изготвят психиатрична експертиза на майката на стрелеца от Лясковец 11.04 | 15:00

"Аз съм абсолютно нормална", каза Стефанка

От Теодора Кокаланова

Окръжният съд във Велико Търново отмени изготвянето на психиатрична експертиза на майката на стрелеца от Лясковец Петко Савов – Стефанка. Според магистратите липсват ясни мотиви за назначаването ѝ. Единственото, което Стефанка Савова заяви пред съдебния състав, е, че е нормална жена на 76 години.

Съдебният състав излезе с категорично решение, че ако бъде назначена експертиза, ще бъдат направени нарушения на Закона за здравето. Според магистратите във Велико Търново колегите им от Горна Оряховица са изслушали вещите лица по досъдебното производство, но не са дали обоснования защо са приели становището им.

Не е посочено и кое от изброените от вещите лица психиатрични заболявания е налице при Стефанка Савова. Липсват и мотиви защо е взето решение експертизата да е амбулаторна. Това наложи връщане на делото от Окръжен съд – Велико Търново за преразглеждане от нов съдебен състав на Горнооряховски районен съд.

Припомняме, че на 2 април състав на Районен съд – Горна Оряховица, разпореди вещи лица да изготвят амбулаторна експертиза в Държавната психиатрична болница в Церова кория. След обжалване от страна на Стефанка Савова бе назначено дело в Окръжен съд – Велико Търново, информира агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени