Обвиненият в корупция пловдивски районен кмет остава в ареста 03.06 | 14:01

Посредникът по разследваната „сделка“ Иван Делевски може да излезе срещу 60 бона гаранция

От iNews.bg

Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение "Задържане под стража" за кмета на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев, обвинен от Специализираната прокуратура за корупционни действия.

Гаранция в пари от 60 000 лв. (какъвто е размерът на подкупа, искан от кмета) определи в същото време съдът за Иван Делевски, обвинен от Специализираната прокуратура като посредник в корупционната сделка. Мотивите са, че Делевски не е бил основният инициатор на деянието и неговата роля в корупционната схема е била второстепенна.

Според обвинението е налице реална опасност, ако е на свобода, Делевски да окаже влияние на свидетели или да извърши друго престъпление. Освен това, събраните докзателства по делото са достатъчни, за да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е обвинен.

Днес, 3 юни 2019 г., Специализираната прокуратура протестира пред Апелативния специализиран наказателен съд определението на първата инстанция в частта му за мярката за неотклонение на Иван Делевски. Делото ще се гледа на втора инстанция на 11 юни 2019 г.

Водещи