Облачността се увеличава, от северозапад застудява 06.10 | 09:00

Максималните температури в отделните региони ще са в широки граници – от 21 до 33 градуса

От iNews.bg

Днес със слаб до умерен вятър от северозапад ще започне да прониква хладен въздух, а в Източна и Южна България вятърът ще се задържи от юг и температурите там ще останат високи. От запад облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява. Главно в Западна България и Дунавската равнина ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 21 градуса в северозападните райони до 33° в югоизточните, в София 26, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд главно в масивите от Западна България, а по-късно през деня и над Източна Стара планина. Вятърът ще се задържи силен до бурен от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра – около 14.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, която до края на деня ще се увеличи и вплътни. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха между 24 и 27 градуса. Температурата на морската вода е 22-23. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Водещи

Най-четени