Обмислят платено паркиране в още райони в столицата 11.05 | 15:29

Кметовете на Красно село, Лозенц и Оборище искат зелени зони

От iNews.bg

Разширяването на зелената зона в столицата е изцяло по инициатива на районните кметове, които получат предложения от големи групи от граждани. Това обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от БГНЕС. "Затова нашето виждане е гражданите да показват къде има нужда, доколко има нужда, да се правят обсъждания от районните кметове и те да правят предложения. Към момента такива има от кметовете на Лозенец, на Красно село и на Оборище", обясни още тя.

Фандъкова допусна , че може би вече има и други такива районни кметове, но не може да каже със сигурност, тъй като тези предложения се изпращат към Столичния общински съвет и към Центъра за градска мобилност. Тя посочи и че това са теми, които се обсъждат в градския парламент.

"Видяхме, че най-големият проблем се появява на границата между зелена и свободна зона, защото за да нямат ограничения в зоната хората паркират пред къщите на хората, които живеят там. Това е неудобно", коментира столичният кмет. Според Фандъкова се е показал и ефектът от зоните като повече свободни места и по-малко автомобили. Където хората искат въвеждаме зона, където не искат не въвеждаме, подчерта тя и допълни, че няма намерения да се променя синята зона.

Водещи

Най-четени