Обрат! Борисов връща на поста напусналия Бисер Петков 12.06 | 13:38

Щом това е министърът, който им харесва, оставям го да работи, каза премиерът

От iNews.bg

Обрат в бъдещето на Бисер Петков като част от кабинета. Въпреки че по-рано премиерът прие подадената от социалния министър оставка, сега Борисов смени мнението си и обеща да го върне на поста. Това стана след серия остри реакции от страна на синдикати, организации и др.

"Оставям го министъра да продължава да работи. Ще продължат ли палатковите лагери да седят? Не мога да разбера", каза премиерът.

"Вчера водихме едно дълго съвещание със социалния министър, финансовия, здравния, на което зададох въпроса защо има недоволство и палаткови лагери. Социалният министър ми заяви, че не може да се оправи с тях, защото исканията им са такива, че са необходими повече от 300 млн. на година", коментира още Борисов пред придружаващите го български медии по време на визитата му в Турция. И на няколко пъти повтори, че в сферата тази година има повече пари, предаде БГНЕС.

Той припомни, че омбудсманът Мая Манолова го е уверила, че проектозаконът за личната помощ не изисква повече пари. "Затова казах на Петков тази сутрин да си отиде на работа", заяви Борисов. И обясни, че от репортажите по телевизиите, които гледал, видял: "Една госпожа каза, че имали добра комуникация, а министър Петков ми каза, че нямали никаква комуникация”. "Да, оставям го да работи. Щом казват, че това е министърът, който им харесва”, каза още Борисов. И добави, че днес е възложил Бисер Петков да събере всички и да стане ясно дали действително става въпрос за повече пари.

Водещи

Най-четени