Обстановката в страната се нормализира 28.01 | 14:00

На Дунав мост все още е пълен хаос

От Мая Александрова

Зимната обстановка в страната лека-полека започва да се нормализира. В Силистренска област вече няма селища без ток и вода. Главните пътища за Русе и Шумен са отворени и проходими при зимни условия.

Вече е отменено бедственото положение в бургаската община Руен, както и в община Дългопол.

Влаковете в цялата страна се движат с нормален график.

Има обходни маршрути за пътуващите до Варна. Те са през село Войново, Алфатар и Тервел.

Продължава почистването на снега от улиците и подлезите във Варна, съобщиха от общината. Проблемът с електрозахранването на село Каменар е отстранен.

Все още непроходима е част от обходния път на Силистра между селата Айдемир и Калипетрово. Продължава почистването на улиците в Силистра, в града движението е все още затруднено.

Пътищата Габрица - Черноглавци и Каолиново - Становец в Шуменско остават непроходими. Три села в община Крушари и четири в Каварненско са без вода заради авария в помпена станция.

Все още е затворен пътят Ахтопол - Синеморец. Река Велека, в района на устието, е заляла пътното платно и сапьорска група от Военноморската база в Бургас се опитва да оттече водата, обобщава "Стандарт".

Хаосът на Дунав мост продължава, въпреки че съоръжението е почистено и опесъчено. Заради струпването на десетки тирове се е извила километрична опашка.

На шофьорите им се налага да чакат с дни, докато бъдат пропуснати през граничния пункт.

Причината за задръстването е пристигането на още товарни коли от вътрешността на страната, които са изчаквали зимната обстановка да се нормализира.

Другият проблем е, че на ден периодично движението по Дунав мост се преустановява, за да могат машините от българска и румънска страна да почистят съоръжението.

Опашката от тирове най-вероятно ще намалее в късните часове на деня според служители на Гранична полиция, допълва БНТ.

Водещи

Най-четени