Общинарите вдигнаха заплатите на шофьорите в градския транспорт 14.03 | 14:08

Въпреки 10-процентното увеличение те настояват за по-голямо

От iNews.bg

С пълно мнозинство общинските съветници в София приеха доклада на кмета Йорданка Фандъкова за повишаване с 10% на заплатите на шофьорите в градския транспорт от 1 април, предаде БНР. В същото време, пред сградата на Столичната община, ватмани и шофьори заявиха, че не са доволни от приетото решение. Те настояват основната заплата за водач на превозно средство да бъде 1250 лв. От 1 април съгласно решението на Общинския съвет, основната заплата ще бъде с размер 1150 лева. 

Увеличението на заплатите няма да бъде за сметка на цената на билета за пътуване в градския транспорт, която остава непроменена, уточни преди заседанието заместник-кметът Дончо Барбалов:

"Основата заплата 940 ще стане 1150 лв. Надяваме се да имаме новопостъпили в резултат на вече двукратното увеличение - на два пъти увеличение на заплатите - веднъж с 10% от 1 февруари и реално сега допълнителното увеличение. Ако погледнем това допълнително увеличение, в автотранспорта означава около 17% увеличение на заплатите на водачите. Заплатите са важни, но не са единственият стимул. Много важно е да имаме и по-добри условия за работа"

Водещи

Най-четени