Община, медии и мобилни оператори изработват унифицирани съобщения за бедствия 02.11 | 13:20

На среща в Столична община електронните медии обещаха да излъчват безвъзмездно образователни клипове за действията при бедствия и аварии

От Любомир Тасев

Унифицирани съобщения за информиране на населението при бедствия и кризи, както и образователни клипове за действията в подобни случаи ще разработи група, съставена от представители на Столична община, електронните медии и мобилните оператори. Това съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова след среща в Столична община, в която участваха представители на БНТ, БТВ, "Про бг", "Нова тв, "Тв 7", ТВ "Европа", ББТ, "Дарик", БНР, "М-тел", "Вивател" и "Глобул".

По думите на Фандъкова всички участници са изразили готовност да излъчват безвъзмездно специалните клипове, както и оповестителните съобщения при бедствия и кризи.

Срокът за работата на групата е двумесечен, каза кметът.

Практическото усвояване на действията при бедствени и екстремни ситуации от учениците и децата от столичните детски заведения и училища ще става в Учебен симулативен център в областното управление на "Гражданска защита", чието изграждане предстои.

Водещи

Най-четени