Октай Енимехмедов: Искам да съм депутат 05.04 | 18:58

В дома на Октай виси портрет на Левски, веят се знамената на ЕС и България

От Теодора Кокаланова

"Моето политическо развитие тепърва предстои – ще бъде дълъг процес. Искам да съм депутат или длъжностно лице, което се занимава с държавни въпроси, да съм полезен максимално за развитието на страната", обяви Октай Енимехмедов в интервю пред "Нова телевизия".

Октай изрази пълната готовност да поема отговорности в политиката и не отрече, че има интерес от страна на не една партия към него, но не пожела да посочи имена. "Хората могат да ми имат доверие, защото аз съм готов да умра за това, в което вярвам и вярвам в доброто", отбеляза Октай.

Едва ли има някой български гражданин, който не знае кой е Октай Енимехмедов. Името му нашумя с опита за покушение не срещу кой да е, ами срещу една от най-влиятелните фигури в политиката Ахмед Доган.

Слуховете, че ДПС са имали интерес за тези действия, за да свалят завинаги Доган, той коментира така: "Аз не изпитвам омраза към политиците, просто вярвам в правотата си. Това с пистолета беше въпрос на стил, в този момент трябваше да се случи".

По думите му той е доказал на Доган, че е достижим. "Аз тогава не бях сигурен, че тогава Доган щеше да се оттегли. Не бих убил. Исках да го унижа, защото си мисли, че е недостижим. Не знам защо му е толкова охрана, не ми е ясно от какво го пазят", каза още Октай.

Той призна, че допускал, че могат да го застрелят. "Тези, които ме биха, не са доблестни мъже. Членовете на ДПС могат да гледат на мен като на приятел", заяви още той. Октай отказа да коментира религиозните си убеждения, които все пак окачестви така "Аз съм верен на делото на справедливостта".

Припомняме, че съдът го осъди на 3,5 години, която се обжалва и бе пуснат под домашен арест. От три седмици вече си е вкъщи. Чете книги и се опитава да се подготвя за изпити. "Затворът е място, където човек може да опознае себе си. Гледах на него като на казарма. Имаше конфликти ситуации, което е нормално. Аз бях от най-хубавият отряд - 11.", завършва Октай.

Водещи

Най-четени