Омбудсманът събира граждани и експерти за мръсния въздух 24.01 | 09:25

На дискусията са поканени Столична община, МОСВ, НИМХ и др. отговорни институции

От iNews.bg

Омбудсманът Мая Манолова организира обществена дискусия по проблемите с наднорменото замърсяване на въздуха, която ще се състои от 14:00 часа в сградата на институцията / гр. София, ул. "Георг Вашингтон" № 22/.

Повод за форума станаха десетки жалби от граждани, сред които най-голям брой от столичани и по-специално от жители на кв. "Красна поляна". Хората настояват за предприемане на спешни действия с конкретни резултати за преодоляване на замърсяването с фини прахови частици и за подобряване качеството на атмосферния въздух.

В дискусията са поканени да участват всички отговорни по проблема институции – Столична община, министерствата на околната среда и водите, на здравеопазването, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието, храните и горите, на труда и социалната политика, на вътрешните аботи, Национален институт по метеорология и хидрология, Химикотехнологичен и металургичен университет, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, неправителствени организации и заинтересовани граждани.

Водещи

Най-четени