Осем задържани за злоупотреби с еврофондове, за малко да приберат 18,5 милиона лева 03.05 | 15:34

5 милиона лева са усвоени от бизнес империята от Карнобат

От iNews.bg

Осем лица са обвинени за злоупотреби с еврофондове след вчерашната мащабна акция на Спецпрокуратурата, полицията и ДАНС в шест града в страната. Това обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.
Претърсвани бяха и офиси на бизнесмена Миню Стайков, като първоначалната информация бе, че става въпрос за злоупотреби по програмата "Млад фермер". Гешев обаче категорично уточни, че злоупотребите не са по тази програма.
"Предметът на разследване по досъдебното производство е престъпно сдружение, чиято основна "търговска дейност" е злоупотреби с фондове на Европейския съюз", заяви Гешев. Към днешна дата като обвиняеми са привлечени 8 лица. Обвиненията са за престъпно сдружение за всички от тях и в различни конфигурации има различни обвинения за злоупотреби с фондове на ЕС.
Става въпрос за програми, касаещи развитие на селските райони и конверсия на лозята. Става въпрос за различно досъдебно производство от досега водено, по което един от обвиняемите беше Миню Стайков. Става въпрос и за различни програми от "Млад фермер", заяви прокурорът.

Водещи

Най-четени