Основната версия за убийствата в Казанлък – битов скандал 15.06 | 20:41

Полицията работи върху тезата, че наемателят е убил хазяина, след което се е самоубил

От iNews.bg

Празни бутилки от алкохол са открити в стаята, в която тази нощ е извършено двойното убийство на двама мъже в Казанлък. Убийството е извършено след битов скандал между тях, предаде БНТ. Под ръководството на Окръжна прокуратура - Стара Загора се извършва разследване на престъплението.

Малко след полунощ, на телефон 112, е постъпил сигнал за скандал в апартамент в жилищен квартал "Изток". Пристигналите полицейските екипи откриват заключени входната врата на апартамента и вратата на стаята, в която са открити двамата мъже.

Разбиват вратата и намират телата на 44-годишния собственик на жилището и 36-годишният наемател - руски гражданин. На масата е имало празни бутилки от алкохол.

"Причината за смъртта са множество травми по телата и на двамата, както от твърд и тъп предмет причинени увреждания, така и с нож остри прободни прониквания в телата на двамата пострадали", обяснява пред БНТ окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Версията, по която работи полицията, е, че наемателят на жилището е убил собственика и после се е самоубил или е починал от рани с нож.

По-младият мъж се занимавал със строителство, а другият отглеждал животни.

"Няма данни да са криминално проявени двете лица. Самото деяние не е свързано с някакво техни стари криминални деяния", казва директорът ОД МВР - Стара Загора Стоян Стоянов.

Предстои изследване и сравнителен анализ на следи, иззети от местопроизшествието. Изследват се всички възможни версии.

Водещи

Най-четени