Оставиха в ареста британец, разпространявал порно с деца 07.07 | 21:33

Чужденецът е хванат в село Хотница след акция на ДАНС

От iNews.bg

Районният съд във Велико Търново остави в ареста 53-годишен британец, обвинен за разпространение на детско порно. Чужденецът е спипан в село Хотница след акция на ДАНС, пише в. "24 часа".

Агентите няколко месеца следили профила на педофила във виртуалното пространство, преди да стигнат до самоличността му и до задържането му в четвъртък.

Робърт Крос бил у нас от 2009 г. Живеел в Хотница при приятел от Острова, но нямал регистрация и статут на постоянно пребиваващ. Обитавал малка къщичка в имота на другия британец и партньорката му Костадинка - българка от Килифарево. Според местните тримата живеели доста затворено, не общували активно дори с британските преселници. Някои от съселяните така и не разбрали чия жена е Костадинка. Няма данни обаче домакините на Робърт да са съучастници в заниманията му.

Крос разпространявал в интернет снимки и видео със секссцени с момченца от 1 до 16 г. Според прокуратурата той е правил това от януари до април тази година. В дома му са намерени компактдискове, флашпамети и лаптоп с файлове, които го уличават. Няма данни педофилът да се е гаврил с местни момченца.

Британецът ходел на пазар до селския магазин, изглеждал странен, тих и кротък. Досега не е влизал в полезрението на полицията.

Заради опасността да изчезне или да извърши друго престъпление, той ще остане зад решетките. Ако вината му бъде доказана, го очакват до 6 години затвор и 2000 лв. глоба.

Водещи

Най-четени