Отново масови опити за напускане на София 18.04 | 14:15

Към момента спокойна е обстановката и по пропускателните пунктове на повечето от областните градове у нас

От iNews.bg

Водачите масово използваха разрешения прозорец за напускане на София - между 6 и 8 сутринта. Въпреки препоръките на полицията да не се пътува и в днешния ден имаше желаещи да излязат извън столицата. Част от тях обясняваха, че отиват до близките населени места, основно в Софийска област. Въпреки това колите масово бяха връщани от полицаите на КПП-тата на София

Заместник-директорът на СДВР Антон Златанов обясни:

"От наша страна всяка декларация ще бъде проверена и всеки, който е декларирал неверни данни, ще си понесе съответната отговорност. В декларациите тези, които пътуват в посочения часови диапазон, посочват, че отиват по работа. Караме ги да напишат и телефон на работодателя. Преценяваме дали на момента да се обадим на работодателя, дали в последствие да проверим има ли трудов договор".

От МВР не изключват на Великден много хора да направят отново опит да излязат извън София заради празника. Най сериозно обаче се очаква да бъде движението в понеделник – 20-и април. Тогава на входовете на столицата вероятно ще се образуват сериозни колони от автомобили. Тези обаче, които са излъгали, че напускат града по работа и нямат адресна регистрация в града, е възможно да не бъдат допускани да влязат в столицата.

Спокойна е обстановката и в двата блокирани квартала на София – "Филиповци" и "Факултета". Там не са регистрирани инциденти или напрежение през изминалата нощ.

Към момента спокойна е обстановката и по пропускателните пунктове на повечето от областните градове у нас

Водещи

Най-четени