Оттеглиха една от жалбите, които спънаха "Да, България" 07.02 | 12:53

Оплакването се оказа фалшиво

От iNews.bg

Една от жалбите, които спънаха формацията на Христо Иванов "Да, България" при опита ѝ да се регистрира, беше оттеглена. Става въпрос за оплакването от името на Вера Асенова, която е член на изпълнителния съвет на партията и близка на бившия правосъден министър. В момента тя подготвя жалба до прокуратурата.

"Тези потресаващи престъпления срещу личността, за съжаление, са често срещани в България. Това за първи път се прави срещу политическа партия”, заяви Асенова на излизане от Съдебната палата.

Припомняме, че миналия ден три жалби блокираха регистрацията на партията, като по този начин стана невъзможно "Да, България” да се яви като самостоятелна партия на предстоящите парламентарни избори. Единственият вариант е това да се случи в коалиция и затова от формацията започнаха преговори със Зелените и ДЕОС като евентуални партньори.

Днес партията на бившия правосъден министър организира мащабна акция по събиране на подписи, като те трябва да съберат общо 3000, които са необходими за регистрацията на коалиция.

Водещи

Най-четени