От началото на месеца: 59 загинали в катастрофи 26.06 | 10:59

Основната част от ПТП-ата се дължат на ревишена скорост, посочи началникът на отдел “Пътна полиция” в ГД “Национална полиция” комисар Росен Рапчев

От iNews

Пълен абсурд - за съжаление, често имаме случаи, при които деца шофират автомобилите на родителите си и се случват тежки инциденти. Тук апелирам към родителите, защото и те трябва да носят своята отговорност. Не може да се чака само на държавата и обществото. Всички трябва да носим отговорност. Родителите трябва да се замислят преди да купят на децата си мощен мотор или автомобил. Те трябва да дават личен на пример на децата си като спазват правилата.

Това каза пред камерата на БТВ началникът на отдел "Пътна полиция” в Главна дирекция "Национална полиция” комисар Росен Рапчев по повод споделеното клипче от майка в социалните мрежи, на което се вижда как 9-годишният и син управлява семейната кола.

"От началото на месеца 59 души са загубили живота си в катастрофи. А месецът още не е свършил. Основната част от тези катастрофи се дължат на несъобразената или превишена скорост. Установили сме, че през лятото има пикови часове на катастрофи. Тези часове са между 17 и 19 часа. Шофьорите не трябва да се изнервят, когато попаднат в задръствания и не трябва да предприемат рискови маневри. Също така призовавам всички водачи да шофират отпочинали", заяви комисар Рапчев.

"Полицейските служители имат задължения да наблюдават хоризонталната и вертикалната маркировка и ако видят нередности, са длъжни да сигнализират с писма. Целта на новия Център е да обедини усилията на всички органи, които се грижат за безопасността на движението по пътищата. При катастрофи и задръствания от най-важно значение е да се действа бързо. Това ще е работата на този координационен център - да взима адекватни и бързи решения по места. Няма да има раздухване на щата", категоричен беше комисар Рапчев.

Водещи

Най-четени