От утре до Канада без визи 30.11 | 12:29

Ще ни трябва обаче предварително, което се вади онлайн

От iNews.bg

Днес е последният ден, в който пътуващите до Канада български граждани ще имат нужда от визи. От утре сънародниците ни, които планират да посетят страната за срок до 6 месеца с цел туризъм, бизнес или пътуване, няма да имат нужда от такъв документ, предаде Нова ТВ.

Въпреки отпадането на визите обаче не можем просто да се качим на самолета и да излетим. За да го направим, ще трябва да получим предварително одобрение. То обаче се вади лесно и не е необходимо да ходим до посолство или консулство и да се редим на опашки. Получава се чрез електронната система за издаване на предварително разрешение за пътуване.

Онези обаче, които вече имат виза за Канада, могат да продължат да пътуват с нея, без да е необходимо да кандидатстват за одобрение.

Българските граждани, които искат да заминат за Канада с цел да работят и то легално, могат да получат подробна информация за необходимите документи ТУК.  Разрешения за работа се издават от Министерството на гражданството и имиграцията на Канада, като за целта се кандидатства в изнесения визов център на страната в София. Но отново може и онлайн. На незаконно работещите лица пък се налага глоба, а при повторно нарушение, те се депортират от страната.

Водещи

Най-четени