Очаквано Местан отрича турска намеса в изборите ни 18.03 | 15:22

Според лидера на ДОСТ България не е заплашена от неосманизъм, а Доган е двуличен

От iNews.bg

"Няма неоосманизъм като риск за България, няма турска намеса в българските избори. Има комунистическа пропаганда, национал-социалистическа пропаганда с цел изграждане образа на врага, защото ни подготвиха поредната перверзия - жертви и палачи в едно да управляват България. И това ще бъде поредното издевателство над жертвите на Възродителния процес". Това заяви в събота на пресконференция лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан, цитиран от БГНЕС.

Според него "тезата на обединителния патриотизъм е претенциозна глупост". "Има логика да се обединяваме около патриотични идеи, но не като алтернатива на политическото различие, защото без това различие ние нямаме демокрация”, смята прокуденият от Ахмед Доган заради турските му контакти бивш председател на ДПС.

Местан определи писмото на Доган като "поредната грамадна манипулация на българските граждани”. "Прави се опит България да бъде отклонена от своя ценностен избор, да се отклони от пътя си на натовска и европейска държава", твърди лидерът на ДОСТ.

Той показа писмо от тогавашния председател на ДПС Ахмед Доган, с което през октомври 2012 г. е бил изпратен на конгреса на партията на Реджеп Ердоган. По думите му писмото започва с обръщението "Скъпи представители на Анаватан (майката-родина)" и разкривало "политическо двуличие".

По думите му обаче тогава никой в Турция не е обърнал внимание на писмото на Доган. "Дали това има отношение към решението на Доган да се оттегли (от лидерския пост)? Най-вероятно да", отбелязва Местан.

Относно агитацията на турски министър сред българските изселници лидерът на ДОСТ коментира, че може да посочи десетки примери за изказана подкрепа от министър-председател за българска партия в хода на предизборната кампания.

Припомняме, че именно за партията на Лютви Местан се появиха разкрития, че не само в малцинствените региони у нас, но и в съседна Турция върви засилена изборна пропаганда и агитация от страна на турските власти да подкрепят ДОСТ. ЦИК и прокуратурата са сезирани за такава намеса във вътрешните работи на страната от страна на Турция.

Най-четени