Очаква ни ветровита и дъждовна Коледа 24.12 | 17:28

Заради очакваните силни пориви в 5 области е обявен жълт код

От iNews.bg

Коледа ще бъде ветровита и с превалявания от дъжд. Ще духа силен поривист вятър от запад-северозапад, който ще понижи навсякъде температурите с десетина градуса, предаде БГНЕС. Навръх Рождество ще духа силен вятър, който до вечерта ще започне да отслабва. Обявен е жълт код за 5 области в Северозападна България заради силния вятър. Дневните температури ще паднат с около 10 градуса и ще бъдат между 0 и 3 градуса. На втория ден на Коледа - 26 декември съществена промяна на времето не се очаква. Ще бъде студено, с дневни температури между 0 и 5 градуса, а сутрешните ще бъдат няколко градуса под нулата.

На Стефанов ден отново ще бъде студено, с разкъсана облачност, валежи не се очакват. В петък – 28 декември ще има отново разкъсана облачност, максималните температури ще бъдат между 5 и 8 градуса.

В събота ще се заоблачи, температурите слабо ще се понижат. На места се очакват слаби превалявания. В неделя ще бъде предимно облачно, с дневни температури между 1 и 6 градуса и превалявания на места от дъжд и сняг. В последния ден на 2018 г. през деня ще бъде предимно облачно, валежи не се очакват, дневните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса.

Водещи

Най-четени