Очевидец на атентата: Беше като филм на ужасите 19.07 | 14:13

Кървавата трагедия в Бургас е водеща тема на световните медии днес

От iNews.bg

"Първоначално беше като земетресение. След това видях летящи парчета месо. Беше точно като филм на ужасите". Така описва терористичния атентат на бургаското летище Георги Стоев, служител на летището, цитиран от Reuters.

Темата за терористичния атентат срещу израелски туристи у нас е водеща за световните медии днес.

"Тъкмо бях седнала в автобуса, когато чухме наистина силна експлозия. Целият автобус беше в пламъци", казва израелската туристка Гал Малка, цитирана от BBC.

Друг очевидец, който е бил заедно със съпругата си и трите си деца в автобус близо до този, който е избухнал, описва кървавата сцена пред CNN така:  "В момента, в който се качихме на автобуса, чухме много силна експлозия. Всички започнаха да тичат във всевъзможни посоки".  

Българският журналист Добромир Доскачаров, който пристига на мястото на инцидента 30 минути след експлозията, разказва: "Трите автобуса бяха напълно обгорели. Само металните решетки бяха останали. Наоколо имаше тълпи от тежко пострадали хора. Един мъж каза, че е видял глави на хора, отделени от телата. Други говореха, че части от човешки тела са летели из въздуха".

"Самоубиецът атентатор по нищо не е различавал от останалите хора на летището" - цитира думите на вътрешния министър Цветан Цветанов New York Times.

Reuters цитира израелския премиер Бенямин Нетаняху, който казва, че "Израел ще реагира могъщо срещу иранския терор”. Министърът на отбраната на Израел Ехуд Барак смята, че отговорна за атентата е терористичната организация "Хизбула", която действа с подрепата на Иран.

"Всички знаци водят към Иран”, цитират думите на премиера от BBC. Възможно е атентатът да е в отговор на серия нападения над ирански ядрени учени.

Водещи

Най-четени