Още 102 контейнера боклук от Италия на варненското пристанище 31.01 | 10:33

Получател отново е фирмата „Блацион“

От iNews.bg

Нови 102 контейнера с италиански боклук бяха открити на пристанището във Варна. Техният получател отново е фирмата "Блацион", съобщава БГНЕС.

Както е известно българското дружество "Блацион", в което участие имат двама македонски граждани Блаже Игнатов и Горан Ангелов, са внасяли отпадъци от Италия, които бяха открити на пристанищата във Варна и Бургас. Самият Ангелов доскоро беше директор на най-голямото депо в Скопие. След избухването на този скандал той беше уволнен.

Контейнерите с боклука, намиращи се на пристанище Варна-Запад, бяха проверени днес от представители на Районната прокуратура в черноморския град. В проверката участваха също така служители на ДАНС, МВР, митницата и екоинспекцията.

Доставчик на боклука е италианската фирма е "Дентиче пантелоне". Контейнерите са пристигнали в периода 21 октомври – 29 ноември миналата година, като товар, който може да остане складиран в порта до 90 дни. Този срок вече е изтекъл.

Според изявленията на прокуратурата от миналата седмица боклукът е бил предназначен за фирма в Плевен, а Горан Ангелов твърди, че той е трябвало да отиде в ТЕЦ "Бобов дол". 

Водещи

Най-четени