ПГ "Изправи се! Мутри вън" започнаха консултацията си при президента 19.04 | 16:20

Продължават консултациите на държавния глава с парламентарно представените партии

От iNews.bg

ПГ "Изправи се! Мутри вън" започнаха консултацията си при президента. 

Нашата парламентарна група е парламентарна група, платформа на обикновените хора и ние сме изпратени да защитаваме техните интереси. Затова виждаме нашата платформа в 4 направления - управление на пандемичната криза, незабавна икономическа подкрепа за бизнеса и гражданите, с осигуряване на стабилно парламентарно мнозинство за промяна в изборните правила и сформиране на стабилен кабинет, който да застане зад обикновените граждани и да върне доверието в институциите. Това заяви председателят на "Изправи се! Мутри вън" по време на среща на политическата група с държавния глава Румен Радев. 

Ние няма да подкрепяме правителство на ГЕРБ, защото българският народ даде ход на промяна, не на възпроизвеждане на статуквото. Бихме подкрепили кабинет на ИТН и "Демократична България", посочи още Манолова. 

Нуждаем се от правителство. Това заяви президентът Румен Радев при консултациите с представители на Изправи се! Мутри вън!. Според него коалицията представлява гражданите, търсещи социална справедливост, както и тези, взели участие в летните антиправителствени протести. Вие вляхте нова енергия и страст, а това е добре, той като Народното събрание е мястото за дебати Президентът посочи, че трябва да се намери баланс между законодателните инициативи и съставянето на правителство. Нуждаем се от правителство, но трябва да се изчерпят всички хипотези, категоричен бе държавният глава.

Най-четени