ПТП-та тази нощ - без жертви, но заради употреба на алкохол 01.01 | 13:59

Пътната обстановка в страната е нормална, заяви инсп. Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“ към ГДНП

От iNews

Пътната обстановка в страната е нормална към момента, очаква се по-засилен трафик в следобедните часове. Очаква се засилен трафик в района на Благоевград. На място екипи ще регулират автомобилите при нужда. Пътищата са проходими и почистени в цялата страна. Това заяви на брифинг инспектор Лъчезар Близнаков от отдел "Пътна полиция" към Главна дирекция "Национална полиция".

Ограниченията остават за товарни автомобили над 12 т в Троянския проход.

"Водачите трябва да знаят, че проверките за алкохол са засилени с днешния ден", каза още той и допълни, че ще се следи и за висока скорост.

"От 18ч. вчера до тази сутрин са станали 7 ПТП. В новогодишната нощ няма загинали на пътя. Въпреки това има инциденти след употреба на алкохол. 23-годишен, седнал зад волана с 1.82 алкохол в кръвта, се е преобърнал край Хисаря. Младежът е бил ранен и откаран в болница. Друг водач, също употребил алкохол над 1.7, е катастрофирал в Хасково. Над 50 пияни водачи зад волана са хванати през последното денонощие", допълни инсп. Близнаков, цитиран от novini.bg.

Сред другите пътни инциденти от новогодишната нощ е и блъснат пешеходец в района на "Орлов мост".

"Над 2300 са административни мерки са наложени през празничните дни. Повечето от произшествията за денонощието са станали вследствие на употреба на алкохол", разкри още инспекторът от "Пътна полиция".

"Преди няколко часа е имало и спречкване между охрана и посетители на столично заведение. Вследствие на спречкването един от клиентите е седнал пиян зад волана и е блъснал двама охранители и други четирима пред заведението. Над 0.5 е отчел дрегерът. Инцидентът е от 6 часа сутринта, а ранените са настанени в болница. Уточнява се дали охранителите са били блъснати умишлено", завърши инспектор Лъчезар Близнаков.

Водещи

Най-четени