Палачът от Сарафово бил 100% камикадзе 12.08 | 15:26

Изпратени са въпроси към оцелелите свидетели на терористичния акт от Израел и се очакват отговорите им. Разследвания от този род може да продължат с години

От Филипа Тодева

Доказано е, че атентаторът от летище Бургас е камикадзе. "В случая е доказано, че става дума за камикадзе - човек, който е решил да се лиши от живота си, за да причини смърт на много хора. На наша територия, на чужди граждани е решил да причини смъртта. Международната практика показва, че такива атентати се разследват при тежки условия и в много случаи разследването продължава две, три, даже до пет години", това заяви следователят Георги Илиев, цитиран от БНР.

Той допълни, че българските власти вече са изпратили в Израел въпросите си към част от свидетелите на взрива, които не са могли да дадат качествени показания в първите часове след атентата.

След като бъдат разпитани от израелските власти, показанията на оцелелите от автобуса туристи ще бъдат изпратени в България и приложени към материалите към делото, обясни Илиев.

Някои от свидетелите, на които тук беше оказана медицинска помощ, са обработени с лекарства, които не им даваха възможност към този момент да дадат правдоподобни показания и именно тия свидетели се наложи да бъдат разпитание допълнително. След като съпоставиха нещата, се оказа, че към някои свидетели би следвало да се поставят допълнителни въпроси, добави още той.

Водещи

Най-четени