Пари за коледни добавки на пенсионерите ще има 14.11 | 11:40

Правителството ще отпусне за целта над 51 млн. лева

От iNews.bg

Кабинетът отпуска над 51 млн. лева за коледни бонуси на пенсионерите. 1. 269 млн. пенсионери ще получат добавки. Това заяви премиерът преди днешното седмично заседание на кабинета, предаде БГНЕС.

"Това са пари, събрани от приходната агенция от контрабанда. Преди тези пари отиваха в сивия сектор. Благодаря на МВР, БОП и приходната агенция, че с тяхна помощ има пари за общините, за хората в неравностойно положение, за инфраструктура", отбеляза премиерът.

Борисов отдели внимание и на излезлия мониторингов доклад за напредъка на ЕК. Той благодари за подкрепата на зам.-председателят на ЕК Франс Тимерманс, който се е изказал в подкрепа на страната. Борисов коментира и че с неговата парламентарна група са обсъдили предложението за поскъпването на данъка за старите коли, както и за цените на горивата.

Министър-председателят е наредил на финансовия министър Владислав Горанов да направи така, че да се променят касовите бележки на бензиностанциите – да се вижда колко е производствената цена, акцизът, ДДС и как се формира цената.

Водещи

Най-четени