Парламентът решава дали да замени Цачева с Данаил Кирилов 05.04 | 09:29

Това ще е шестата промяна в кабинета „Борисов 3“

От iNews.bg

В последното за седмицата пленарно заседание на Народното събрание се очаква депутатите да гласуват оставката на правосъдния министър Цецка Цачева, както и да одобрят номинацията на Данаил Кирилов за неин наследник на поста, предаде БГНЕС. Вероятно точката ще залегне като извънредна в дневния ред на заседанието, след като проекторешението за персонални промени в кабинета вече е депозирано в деловодството на парламента.

Цачева се разделя с поста си след като името ѝ бе замесено в разразилия се скандал "Апартамент гейт”, заради който оставки подадоха председателят на групата на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов и заместник-министрите на спорта и енергетиката – Ваня Колева и Красимир Първанов. Все още е неясно кой ще заеме мястото на мястото на Данаил Кирилов начело на Комисията по правни въпроси, която е една от важните в парламента, защото през нея минават основните законопроекти.

Оставката на Цецка Цачева е шестата промяна в кабинета "Борисов 3". Преди нея министерските кресла напуснаха Николай Петров, Ивайло Московски, Валентин Радев, Николай Нанков и Валери Симеонов.

В рамките на пленарното заседание депутатите ще проведат и изслушване на министъра на земеделието Румен Порожанов, който ще ги информира за тенденции в общата селскостопанска политика през новия програмен период.

Водещи

Най-четени