Парламентът решава дали да освободи заместник-председателя си 02.05 | 09:21

От ГЕРБ обявиха, че ще подкрепят своя кадър да остане на поста си

От iNews.bg

Първата работа на депутатите за тази работна седмица ще бъде да гласуват дали да бъде освободен предсрочно от поста си заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов. Оставката му бе поискана от БСП, след като седмица по-рано в сградата на парламента не бяха допуснати хора с увреждания. Левицата събра необходимите подписи и ги внесе в деловодството, припомня БГНЕС. От ГЕРБ заявиха, че ще дадат подкрепата си за зам.-председателя на Народното събрание. Според най-голямата управляваща партия БСП нямат реални предложения за законопроекти и исканата оставка е "опит за паразитиране на реални проблеми”.

В работата на народните представили тази пленарна седмица е и предложение от социалистите за първо гласуване на Законопроект за възрастните хора. Такова ще има и по предложения от Обединени патриоти Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс.

Работата на депутатите в четвъртък ще започне с първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт. Ще последва първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за "Държавен вестник”. Очаква се Съветът за електронни медии да представи отчета за дейността си за 2017 г. Работната седмица за народните представители традиционно ще приключи в петък с парламентарен контрол.

Водещи

Най-четени