Патриоти за София: Стига привилегии за циганите 21.12 | 14:07

Незаконните им къщи не трябва да се узаконяват, а събарят, казва Карлос Контрера

От iNews.bg

Има закони и те трябва да се изпълняват. Незаконните постройки трябва да бъдат премахвани. Стига вече индулгенции и раздаване на привилегии за циганите. Гетата трябва да бъдат сринати.

Такъв коментар направи общинският съветник от ВМРО - Българско национално движение и председател на групата "Патриоти за София" в Столичния общински съвет Карлос Контрера. Повод за реакцията е вчерашният протест на цигани от "Захарна фабрика", които изнудват Общината да узакони копторите им, които наричат домове.

Позицията на "Патриоти за София - ВМРО и АТАКА" е, че Столична община не трябва да се поддава на шантажа на цигански лидери и барони. Крайно време е да стане ясно на всички, включително на неграмотните и полуграмотните, че незаконни постройки не могат да се узаконяват. Напротив. Трябва да се събарят. Крайно време е да се даде ясен сигнал, че това положение в гетата няма да се търпи и който е строил незаконно ще трябва да си носи отговорността и санкциите, гласи позицията на Патриотите.

Те категорично се противопоставят на опитите с крясъци и викове да се изнудва Общината. Законът е над всичко. Нашата група застава зад действията на кмета на общината и ресорните ѝ подчинени. Тези коптори трябва да бъдат съборени, посочват още от "Патриоти за София".

Групата на патриотите ще подкрепя занапред всички действия на кмета на общината и на главния архитект за премахване на незаконни постройки. Компромиси не бива да се допускат с никого и за никого. Съветниците от ВМРО и АТАКА искат да бъдат наложени и парични санкции (глоби) за всички, които вчера са протестирали пред Общината, а е доказано, че са строили незаконно. За същите лица да бъдат извършени пълни данъчни проверки за платените от тях данъци, както и да се изнесе информация получават ли социални помощи и на какво основание.

Водещи

Най-четени