Пеевски се оттегля от „Химко“ 21.03 | 12:16

Отказвам да участвам занапред в български бизнес проекти, написа депутатът от ДПС в отворено писмо

От iNews.bg

Делян Пеевски се отказа от придобиването на фалиралия завод "Химко" във Враца. Компанията му "НСН Инвестмънт" се оттегля от сделката. Освен това дружеството повече няма да участва в каквито и да било бизнес проекти у нас. Всичко това става ясно от отворено писмо на Пеевски до медиите, в което депутатът пише, че се отказва от приключването на сделката с "Химко" след като върху някои от компаниите му, както и върху самия него, през последните седмици е започнал необоснован политически натиск, който е довел до влошаване на имиджа на въпросните дружества, както и на други, в които той няма участие.

"През месец януари 2016 г. дружеството "НСН Инвестмънт" ООД, в което съм мажоритарен собственик, внесе необходимия депозит и участва като кандидат в търга за закупуване на активите на "Химко" – Враца. Намерението ми бе, дружеството купувач да възстанови част от производството на химическия завод и да открие нови работни места в град Враца.

Същевременно, необоснованият политически натиск и продължаващата медийна кампания против мен, изострена в последните седмици и отразяваща се изключително негативно, както върху дружествата, в които имам участие, така и върху други стопански субекти, с които нямам никаква връзка, ме накараха да се откажа от по-нататъшно приключване на сделката за закупуването на активите на "Химко" – Враца.

Считам за недопустимо, в държава членка на Европейския съюз, чрез натиск и негативни кампании да се унищожава бизнеса, да се злепоставя доброто име на български фирми и да се възпрепятства дейността им. Нека политическите ми опоненти и тези, които продължават да злословят срещу мен, бъдат доволни, че са постигнали целта си – аз се отказвам да участвам занапред в български бизнес проекти, за да запазя от унищожаване всеки потенциален мой бизнес партньор, който би бил нарочен като "свързан с Пеевски”.

Надявам се, че това мое решение ще позволи на други инвеститори, достатъчно сериозни, да придобият активите на "Химко” – Враца и да реализират инвестиционна програма за възраждането на предприятието, която да защити по най-добрия начин интересите на северозападния регион, който е един от най-бедните в страната", пише Пеевски в писмотo.

Водещи

Най-четени