Перничани ще движат пеша, спират тролеите в града 21.01 | 14:33

Общинската фирма дължи над половин милион лева на ЧЕЗ

От iNews.bg

ЧЕЗ заплаши да спре захранването на общинското дружество "Тролейбусен транспорт" заради неплатени сметки за ток в особено големи размери.

Фирмата дължи сумата 593 385,11 лв. Ако не бъде изплатена, от утре ще спрат трамваите, предупреди председателят на Общинския съвет Милан Миланов, цитиран от БТА.

За крайната мярка са уведомени областният управител Ирена Соколова и кметът на Перник Иван Иванов.

Предприятието дължи 593 385,11 лв. на ЧЕЗ към 5 януари. На среща на ръководството на ЧЕЗ с областния управител и кмета на Перник е било обсъждано до 16 януари да бъдат представени писмено конкретни ангажименти и срокове за изплащане на просрочените суми.

"Засега обаче няма писмо с поети такива нито от страна на областната управа и община Перник, нито от "Тролейбусен транспорт", твърдят от ЧЕЗ.

По данни на компанията първоначалната дата за спиране на тока е била 13 януари. От ЧЕЗ обаче са проявили разбиране и са отложили за утре. Заради спешната ситуация Общинският съвет се събира на извънредно заседание днес.

Оставка е подал управителят на дружеството Тодор Йончев. "Ще настоявам новият управител да изготви оздравителен план, който стриктно да се изпълнява", заяви Миланов преди него.

На 4 млн. лв. общо възлизат задълженията на търговското дружество. Мотрисите са на повече от 30 години и не са минали основен ремонт.

Водещи

Най-четени