Петков отказа на Възраждане за сертификата, но ще се сформира работна група 14.01 | 19:30

От партията на Костадинов се надяват поне тестването на деца да бъде отменено и те да са в клас! Ако ли не - пак протести

От iNews.bg

Партия "Възраждане" определи като конструктивна срещата с премиера Кирил Петков. "Стигнахме до някои решения. Основното е, че поискахме моментално отпадане на зелените сертификати, което на този етап беше отказано", заяви зам.-председателят на партията Цончо Ганев.

Освен него на срещата присъстваха адвокат Петър Петров и доц. Атанас Мангъров в качеството му на здравен експерт на формацията. "Ще бъде сформирана работна група с учени, които защитават тезата, че мерките трябва да продължат, както и учени като доц. Атанас Мангъров, които са на обратната позиция.

В тази работна група ще има и представители на "Възраждане", един от които е Деян Николов, който е статистик и ще може да се обработват данни, които ще се предоставят на МЗ по отношение на заболеваемостта и смъртността", каза Ганев.

Работната група ще бъде сформирана под егидата на премиера и до сряда ще бъдат уточнени хората, които ще се включат в нея. Тя ще работи поне две седмици, след което ще бъде направен доклад до какви изводи са стигнали.

"Надявам се тогава да се приложи като начало това, което ние изискахме днес от министър-председателя, а именно да бъде отменено безумието децата ни в училище да се тестват. Стотици, да не кажа хиляди деца, да не посещават училище в момента, защото не са допускани поради това, че отказват да се тестват или да носят маски", заяви Ганев.

От "Възраждане" са поискали това да се случи веднага, но премиерът е отказал. От партията, лидирана от Костадин Костадинов, са категорични, че ако правителството не прояви здрав разум след двете седмици работа на работната група, протестите ще продължат.

Водещи

Най-четени