Петър Москов за новата си партия: Разликата между ДСБ и КОД е огромна 31.03 | 15:00

Целият преход мина под знамето на партийния актив на БКП, те превърнаха прехода в мутренски, а децата на номенклатурата днес са деца на големи предприемачи, твърди той

От iNews

Между новата партия КОД – Консервативно обединение на десницата и началото на ДСБ има доста прилики, но между сегашната ДСБ и моята партия разликите са огромни.

Дясното беше подменено през прехода от либералното до невъзможност да защитава държавата. Беше излъгано да защитава глобализацията.

Целият преход мина под знамето на партийния актив на БКП, те превърнаха прехода в мутренски, а децата на номенклатурата днес да са деца на големи предприемачи.

Това обяви по bТВ бившият здравен министър Петър Москов, който скъса с ДСБ и тази седмица обяви началото на нова консервативна партия.

 Хората ще си отговорят каква е разликата между мен и Радан Кънев. Петър Москов защитава десни позиции, а Радан Кънев зеления екстремизъм. Нашите противници са БСП и ДПС, тоест партиите които наложиха либералния модел, останалите партии нямат чак такова значение. Дясното трябва да се противопоставя срещу десния екстремизъм, настоява Москов. 

Той отново посочи, че ГЕРБ е партия без идеология, нямат ясни цели и как да ги постигат. Когато е бил министър в правителството на Борисов е представлявал Реформаторския блок е е изпълнявал споразумение между ГЕРБ и РБ. 

Преди 10 години ГЕРБ може би щеше да ми харесва, но не и днес.

Ние създаваме КОД като алтернатива на целия либерален модел на демокрацията. От съществуващите десни партии няма такава, която да защитава консервативните ценности.

Повечето от сегашните партии не са алтернатива за България. Страната има нужда не от нови утопии, на тях трябва да се противопоставят принципите на консервативната политика.

Москов обаче не даде ясен отговор, защо новата формация подава ръка към националистически и русофилски формации като ВМРО и НФСБ, а не към другите десни партии. 

Водещи

Най-четени