Петър Москов прави консервативна партия 11.12 | 12:28

Иска за партньор Валери Симеонов, но не и Волен Сидеров

От iNews

Бившият здравен министър Петър Москов, бивш реформатор и натирен от ДСБ, ще прави своя консервативна партия в началото на следващата година, разкри самият той по бТВ. Идеята му била тя да бъде проевропейска, но да стъпи на нормата и силната роля на държавата.

Москов харесва за партньори патриотичните сили, като на първо място постави Валери Симеонов, защото формацията му бранела малкия и средния бизнес, но не изключи и Красимир Каракачанов. От трите формации в Обединени патриоти Москов категорично не вижда партньорство с "Атака" и Волен Сидеров, защото тази партия вредяла на страната.

Бъдещият партиен лидер не вижда като свои съюзници формации, които прикривали социалистически възгледи под маската на патриотизма. Сидеров пък бе наречен от бившия министър в кабинета Борисов 2 - "отровен двойник" на всичко смислено, което делегитимира патриотизма у нас. Москов не пожела да издаде имената на съмишлениците си, с които е започнал новото начинание, издаде само, че Ивайло Цветков-Нойзи предпочитал засега да го спрягат по-скоро като политически консултант. По време на разговора си пролича, че все още прехвърчат искри между бившия зам.-председател на ДСБ и бившия му лидер Радан Кънев, който отиде в Демократична България заедно с настоящия Атанас Атанасов. Москов не пожела да ги обсъжда, като даде да се разбере, че няма как да прегърне тяхната либарелна линия. Проектът за закриването на Правителствена болница и превръщането й в детско лечебно заведение, по думите му, е много красив пиар на властта, която демонстрирала как се отказва от привилегиите си.

Според него идеята за събиране на едно място всички детски отделения е добра, но ще отнеме няколко години. Иначе Москов е категоричен, че системата е сгрешена, защото това се доказвало от факта, че непрекъснато растат парите за здравеопазване, а големите болници продължават да трупат дългове.

Водещи

Най-четени