Пламен Христов: ВОЛЯ предложи професионалист и независим от задкулисието кандидат за КПКОНПИ 03.12 | 14:15

От името на парламентарната група на ВОЛЯ кандидатурата му представи Пламен Христов

От iNews.bg

Превенция на корупцията и по-голяма публична отчетност на работата на КПКОНПИ. Това са два от водещите акценти в концепцията на Симеон Найденов -кандидат за шеф на КПКОНПИ, която той обяви в парламента днес. От името на парламентарната група на ВОЛЯ кандидатурата му представи Пламен Христов. "Всички знаем, че корупцията е първата причина за високата бедност у нас.

Обществото ни има правото да знае как компетентните органи работят и дали наистина предприемат всички мерки за намаляването на този проблем или са поредната куха структура, която е създадена, за да имитира дейност. За нас от ВОЛЯ борбата с корупцията и незаконното забогатяване на гърба на българския народ и държава е също толкова важна както и борбата с картелите- нашата визитна картичка. Ето защо ние се отнесохме с особена отговорност към издигането на кандидатура за председател на тази комисия и предложихме депутата от ВОЛЯ – Симеон Найденов. Още повече, в богатата палитра от личности в нашата партия, имаме самочувствието, че можем да предложим достоен кандидат", това заяви депутатът Пламен Христов по време на представянето на кандидата на ВОЛЯ. Той припомни части от биографията на Симеон Найденов, който има 35-годишна практика като юрист.

Завършва право в Москва. Започва кариерата си в системата на МВР като следовател, а от 1998г. е вписан като адвокат в Адвокатската колегия-Варна. "Не е пресилено да кажа, че почти целият му съзнателен живот е преминал в борба с престъпността. Работил е по дела, отнасящи се до почти всички членове на Наказателния кодекс, включително и такива, свързани с корупция. Наред с впечатляващата професионална биография, г-н Найденов има авторитета на почтен и отговорен човек. Вие вече го познавате от работата му в Народното събрание и знам, че ще се съгласите с мен, че той е изключително подходящ да заеме тази отговорна позиция. Длъжностите, на които е заставал през живота си, са били свързани с вземането на своевременни и отговорни решения, демонстрирането на активна позиция в защита на правата на български граждани, защитаването на законността в България", каза още Христов. Той бе категоричен, че всички тези професионални качества, наред с високия морал и най-вече независимостта от задкулисието, са особено важни за бъдещия председател на комисията и г-н Найденов ги притежава.

Водещи

Най-четени