Повече от 1000 проверки на училищни автобуси от началото на месеца 17.09 | 15:24

Нарушения са хванати в много малко от случаите, наложени са съответните санкции

От iNews.bg

От началото на месеца сме направили над 1000 проверки на фирмите, извършващи превоз на деца и ученици. Това заяви заместник изпълнителният директор на ИА "Автомобилна администрация" Дамян Войновски, цитиран от БГНЕС.

Той присъства на старта на съвместната инициатива на ИА "Автомобилна администрация" и МВР за контрол на пътя на училищните автобуси.

"Преди началото на учебната година голяма част от автобусите не извършват превоз на ученици и поради това те са проверявани в предприятията, като за констатирани пропуски инспекторите на агенцията са издали 60 предписания", каза той.

"Съставени са и 7 акта на автобуси, които са превозвали деца. Направените нарушения са свързани с изтекъл технически преглед, непреминат преглед за психологическа годност на водачите и изтекли карти за квалификация", обясни Дамян Войновски.

Той посочи, че проверките са съвместни с органите на МВР и ще продължат до края на този месец. Инспекторите ще следят дали са изпълнени направените предписания и спазват ли се всички изисквания за превоз на деца и ученици, допълни още той. 

Водещи

Най-четени