Пожар наложи евакуацията на 400 души от хотел в Пампорово 20.02 | 12:30

Няма пострадали хора, на сутринта са върнати по стаите си

От iNews.bg

400 души бяха евакуирани заради пожар в хотел в Пампорово. Няма жертви и пострадали. Сигналът за пожара е получен 13 минути след полунощ на телефон 112, съобщиха от ОД на МВР в Смолян, предаде БНР.

Според съобщението пожарът е на покрив на хотел в курорта, собственост на варненско дружество.

Причината за пожара е омаслена аспирация на ресторанта към хотела. Поради запалване, пожарът се разпространява, обхваща и унищожава около 70 квадратни метра от покривната конструкция на хотела. Спасена е сградата и 50 квадратни метра от покрива. 

Евакуирани са били 400 души. Извеждането на гостите на хотела е извършена поради задимяване.

"Пожарът е възникнал във въздуховода на ресторанта и се е хванал покривната конструкция. Има изгоряло около 60-80 кв. м. Хотелът е евакуиран. Извършени са спасителни действия и след приключването няма нанесени щети по етажа и хората са настанени по стаи, с изключение на няколко стаи на последния етаж, където хората са преместени на друго място", каза директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Симеон Цървуланов.

"Не, нямаше паника, хората са предупредени, направена е проверка, изкарани са хората навън, стояха цяла нощ, сутринта като свършим спасителните действия, направим проверка, нямаше нанесени щети по етажите, хората са настанени, продължиха си ежедневието. От 12 до 4-5 часа", добави той.

Пожарът е ликвидиран от 12 служители на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Смолян, двама служители от полицията в Чепеларе и персонала от хотела, който помогнал за евакуация на гостите.

Водещи

Най-четени